Pokladní systémy v GASTRO&HOTEL profi revue

| #

V oblíbeném Gastro magazínu pro profesionály se objevil článek o pokladních systémech.

GASTRO & HOTEL profi revue

Správný pokladní systém je klíčem k úspěchu. Usnadňuje i rozvoz jídla

Pokladní systémy jsou v dnešní době stále sofistikovanější. Nabízí celou řadu nových funkcí, které se zároveň pravidelně rozšiřují a aktualizují. Řada podniků proto díky tomu dokáže dobře reagovat i na nové trendy. Mezi ty se hlavně řadí rozvoz jídla, k jehož boomu poprvé došlo během pandemie nemoci covid-19.

Rozvoz jídla je ale i v roce 2023 obrovským trhákem a odborníci nepředpokládají, že by to mělo být v příštích letech jinak. Řada provozovatelů gastronomických podniků ale na tento trend nedokáže z hlediska užívaných technologií dobře reagovat. Majitelé hospod a restaurací na jedné straně využívají vlastní systémy a objednávky v takové situaci přijímají přes e-shop, který k tomu ale není určen.

Provozovatelé se tak ochuzují o potřebné funkce a často se musí uchýlit i k telefonování, které celý provoz zdržuje. Kvůli tomuto přístupu je ale rovněž problematické, že zákazníci se nedostatečně seznámí s veškerými detaily objednávky, což je v dnešní době už poměrně standardní.

Možností jsou ale takzvané pokladní rozvážkové systémy, které komunikují i s mobilním telefonem. V něm se následně zobrazuje, jaký zákazník zrovna volá a k dispozici jsou i nejrůznější statistiky.

„Výhodou tohoto systému je také možnost nastavení ceny pro happy hours. Řada provozovatelů se uchyluje i ke stanovení noční přirážky,“ říká Petr Havelka, který stojí v čele představenstva společnosti AWIS Holding, jednoho z dominantních výrobců moderních pokladních systémů pro restaurace a obchody.

Petr Havelka k systému dodává, že výhodou je i to, že se u něj neplatí žádné pravidelné poplatky. Stačí tedy uhradit jednu kompletní částku, za kterou je následně k dispozici i servis.

Celý časopis si můžete přečíst zde: GASTRO & HOTEL profi revue

Mohlo by vás zajímat

AWIS Obchod - Bissolo Market Italiano
Instalace, Obchod
Pokud hledáte kvalitní obchod s italskými potravinami, neměli byste opomenout Bissolo Market Italiano. V České republice, konkrétně ve…
číst více
AWIS Gastro - restaurace Zlatá Hvězda
Gastro, Instalace
Už více než deset let jako EkoBIT spolupracujeme také s velmi oblíbenou restaurací Zlatá Hvězda Praha. Skvělé jídlo a pití nabízí…
číst více
bartoška - bar and brooks
Gastro, Instalace
Už dlouhých sedm let spolupracujeme jako společnost EkoBIT také s provozovatelem velmi oblíbeného baru Bar and Brooks, který má v České…
číst více
Kontaktní formulář

Potřebujete poradit? Objednat pokladnu?

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat zpět.






    * Všechny položky označené hvězdičkou je nutné vyplňit pro správné odeslání kontaktního formuláře.