Platební terminál je dnes v restauracích již standard. Pokud ho nemáte, jako byste nebyli.

| #Novinky

Dokážete si představit, že byste přišli do obchodu, naložili plný košík a pak zjistili, že nemáte možnost zaplatit platební kartou? V dnešní době už asi těžko. Totéž ale začíná fungovat také v gastronomických provozovnách. Ani tam už nebývá platba v hotovosti nutností, stačí mít platnou platební kartu. K platbám kartou jsou určeny platební terminály, někdy známé také pod názvem bankovní terminály. Ty jsou vhodné nejen do obchodů a obchodních sítí, ale též do restaurací, klubů, diskoték a dalších provozů. Druh zboží nebo služeb přitom není nijak omezen.

Platba kartou je chráněna proti zneužití

Platební terminály mají displej, integrovanou klávesnici pro zadávání PIN kódů, procesor, případně i čtečku čárového kódu, ale přesto bývají malé, takže je možné je umístit v podstatě kamkoli. Samotné tělo platebního terminálu je navíc přenosné, takže může přijmout kartu kdekoli, pokud zůstane v dosahu spojení mezi základnou a terminálem. Platební aplikace v restauracích navíc nabízejí i možnost platby se spropitným.

Aby mohl mít zákazník gastronomického zařízení jistotu, že nedojde ke zneužití jeho karty, jsou platební terminály navíc provozovány v bezpečně zajištěných komunikačních sítích. Ty zamezují zneužití zadaného PIN kódu a dojít nemůže ani k úniku jiných informací o zákazníkovi nebo jeho kartě.

Mobilní terminál je vhodný i pro vytížená gastronomická zařízení

Pro restaurace, které mají i vzdálenější posezení – ať už to jsou zahrádky nebo například terasy, či vytížená pohostinská zařízení existují mobilní terminály. V gastronomické hantýrce se jim říká “Mobilní číšník”. Tyto terminály umožňují markování přímo na „place“, okamžité zpracování objednávek a v případě použití mobilní tiskárny také tisknutí účtenky rovnou u zákazníkova stolu. A velkou výhodou je i to, že zákazník má svou platební kartu stále pod kontrolou.

Číšníci už nemusí běhat s každou objednávkou

S některými softwary je navíc možné hned poslat pokyn kuchařům nebo vydávat jídla výběrem z menu. Dochází tak k razantnímu zrychlení práce číšníků – s každou objednávkou totiž nemusí běhat do kuchyně nebo na bar, takže ani mezi zadáním objednávky a začátkem přípravy pokrmů nedochází ke zbytečným prodlevám. Takový pokladní software nabízí i naše společnost.

Mohlo by vás zajímat

dotyková pokladna - kemp Panorama
Gastro, Instalace
Vedra v letošním roce dorazila už během června, a i proto se náš EkoBIT tým dostal v minulých dnech i do prvních kempů. Patřil mezi ně…
číst více
AWIS Gastro - WOOD & STEAK
Gastro, Instalace
Znáte pražskou restauraci WOOD & STEAK na Vinohradech? Tak to byste měli, protože takový steak vám jen tak někde nepřipraví. Od nás si…
číst více
Awis Gastro - metro-disco-bar
Gastro, Instalace
Víte, kde je nejdelší bar v České republice? Je to v Praze kousek od centra u výstupu ze stanice metra Můstek, kde jsme před pár dny…
číst více
Kontaktní formulář

Potřebujete poradit? Napište nám!

Můžete nám také zavolat na +420 777 222 229 a poradit se přímo s jedním z našich specialistů.






    * Všechny položky označené hvězdičkou je nutné vyplňit pro správné odeslání kontaktního formuláře.