Pokladní systémy v GASTRO&HOTEL profi revue

| #

V oblíbeném Gastro magazínu pro profesionály se objevil článek o pokladních systémech.

GASTRO & HOTEL profi revue

Správný pokladní systém je klíčem k úspěchu. Usnadňuje i rozvoz jídla

Pokladní systémy jsou v dnešní době stále sofistikovanější. Nabízí celou řadu nových funkcí, které se zároveň pravidelně rozšiřují a aktualizují. Řada podniků proto díky tomu dokáže dobře reagovat i na nové trendy. Mezi ty se hlavně řadí rozvoz jídla, k jehož boomu poprvé došlo během pandemie nemoci covid-19.

Rozvoz jídla je ale i v roce 2023 obrovským trhákem a odborníci nepředpokládají, že by to mělo být v příštích letech jinak. Řada provozovatelů gastronomických podniků ale na tento trend nedokáže z hlediska užívaných technologií dobře reagovat. Majitelé hospod a restaurací na jedné straně využívají vlastní systémy a objednávky v takové situaci přijímají přes e-shop, který k tomu ale není určen.

Provozovatelé se tak ochuzují o potřebné funkce a často se musí uchýlit i k telefonování, které celý provoz zdržuje. Kvůli tomuto přístupu je ale rovněž problematické, že zákazníci se nedostatečně seznámí s veškerými detaily objednávky, což je v dnešní době už poměrně standardní.

Možností jsou ale takzvané pokladní rozvážkové systémy, které komunikují i s mobilním telefonem. V něm se následně zobrazuje, jaký zákazník zrovna volá a k dispozici jsou i nejrůznější statistiky.

„Výhodou tohoto systému je také možnost nastavení ceny pro happy hours. Řada provozovatelů se uchyluje i ke stanovení noční přirážky,“ říká Petr Havelka, který stojí v čele představenstva společnosti AWIS Holding, jednoho z dominantních výrobců moderních pokladních systémů pro restaurace a obchody.

Petr Havelka k systému dodává, že výhodou je i to, že se u něj neplatí žádné pravidelné poplatky. Stačí tedy uhradit jednu kompletní částku, za kterou je následně k dispozici i servis.

Celý časopis si můžete přečíst zde: GASTRO & HOTEL profi revue

Mohlo by vás zajímat

náhled článku - krádeže
Obecné
V dnešní době je bezpečnost jedním z klíčových faktorů úspěchu pro obchody a restaurace. Krádeže a jiné bezpečnostní incidenty mohou…
číst více
AWIS Gastro - herna Sborovna Brno
Gastro, Instalace
Kulečníková jednička v Brně – podnik Sborovna Mezi mé velmi oblíbené brněnské klienty se řadí i majitel gastronomického podniku…
číst více
Pokladní systém AWIS Gastro v restauraci U tčí čertů
Gastro, Instalace
Gastronomická senzace – brněnská legenda U Třech Čertů Řada lidí se často ptá, kde v Brně nejlépe vaří. Jelikož máme v tomto…
číst více
Kontaktní formulář

Potřebujete poradit? Objednat pokladnu?

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat zpět.






    * Všechny položky označené hvězdičkou je nutné vyplňit pro správné odeslání kontaktního formuláře.