Gastrozoom.cz – portál o gastronomii zblízka

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Gastrozoom.cz je nový revoluční gastronomický portál, který byl oficiálně spuštěn tento rok. Je tedy ještě velmi mladý, ale určitě si zaslouží pozornost, protože slibuje v českém internetovém prostředí zatím nevídané funkce a velmi zajímavé příležitosti nejen pro provozovatele gastronomických podniků, ale také pro potenciální uchazeče o zaměstnání v oboru gastronomie.

Představení portálu Gastrozoom.cz

[/vc_column_text][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=WMd-Ne4MMyc“]
[vc_column_text]

V čem je Gastrozoom jiný

Jedním z cílů Gastrozoomu podle Dany Romancové, která je manažerkou portálu, je zlepšovat českou gastronomii jak na straně podniků, tak na straně zaměstnanců, a potažmo i samotných klientů. Zdá se to jako pořádné sousto? Ano, to je, ale pořád to není vše, co od portálu můžete ještě očekávat. Pojďme se tedy podívat na to, co tento portál umí, a jak velký v sobě skrývá potenciál.

Vyzpovídali jsme manažerku projektu Gastrozoom.cz Danu Romancovou, jaké přednosti a výhody má tento portál pro uživatele, jaké jsou jeho prioritní funkce, a proč si myslí, že s ním na poli gastronomie provozovatel uspěje. Přečtěte si to nejdůležitější.

Registr kvality Black&White list má pomáhat zaměstnavatelům, ale i zaměstnancům

Hlavní gró celého portálu je registr zvaný Black&White list. Ten poskytuje uživatelům informace o kvalitách zaměstnanců a zaměstnavatelů, kteří pracují v oblasti gastronomie. Každý, kdo v gastronomii podniká, moc dobře zná zaměstnaneckou problematiku, a určitě tuto službu velmi rád uvítá, protože dostane jedinečnou možnost si uchazeče o práci nejdříve ověřit. To lze například tím, že si přečte referenční dopisy od minulých zaměstnavatelů. Potenciální uchazeči a zájemci o práci se na oplátku mohou podívat na reference a hodnocení gastronomických podniků nabízející práci, které jim udělili jejich bývalí zaměstnanci. Cílem obou zmiňovaných skupin je získat co nejlepší hodnocení na White listu a nemít nejlépe žádné negativní hodnocení na Black listu.

Rozdíly mezi Black a White listem

Black list

Vstup do Black listu je umožněn pouze firmám s placenou registrací. Do budoucna plánujeme, že firmy budou za každou svou aktivitu odměňováni.

Black list funguje tak, že ještě před uzavřením pracovního vztahu s vaším novým zaměstnancem můžete zkontrolovat, zda není veden na gastronomickém Black listu. Nebo můžete na Black list zaregistrovat zaměstnance, který u vás pracoval, a se kterým máte špatné zkušenosti. Například vás prokazatelně okrádal nebo se pravidelně opíjel apod. Cílem Black listu není nikoho poškozovat, ale pouze upozorňovat gastronomy a hoteliéry na problémové zaměstnance.

White list

Vstup do White listu je umožněn všem registrovaným uživatelům zdarma. Obsahuje seznam nejlépe hodnocených a prověřených zaměstnanců v gastronomii z celé České republiky – kuchaře, číšníky, servírky, portýry a další.

Služba White list obsahuje veřejný seznam kladných hodnocení, referencí a doporučení na zaměstnance, kteří pracují v gastronomii. Cílem White listu je restauracím, hotelům a jiným gastronomickým provozům pomoc při vyhledávání kvalitních a ověřených zaměstnanců.

“Uvědomujeme si, že cíl získat tak rozsáhlou databázi a informace o pracovních poměrech je běh na dlouhou trať, ale jsme na to připraveni a pevně věříme, že uživatelům budeme moct poskytnout službu s obrovským potenciálem.”

Své si na Gastrozoomu najde každý

Mimo Black&White list obsahuje portál další důležité věci, které neodmyslitelně ke gastronomii patří. Naleznete zde například katalog firem a hodnocení restaurací a hotelů, bazar s použitým gastronomickým vybavením a zařízením, informace o aktuálních pracovních příležitostech, magazín s aktualitami, recepty, typy a rady, ale také volné diskuzní fórum, kde si mohou návštěvníci vyměňovat své zkušenosti a znalosti.

Tvůrce a provozovatel portálu

Tvůrcem a provozovatelem portálu je firma AWIS Holding, a.s., která patří mezi špičku na českém a slovenském trhu v oblasti vývoje softwarových aplikací, především pak pokladního systému pro restaurace a obchody.

[/vc_column][/vc_row]

Kontaktní formulář

Potřebujete poradit? Napište nám!

Můžete nám také zavolat na +420 777 222 229 a poradit se přímo s jedním z našich specialistů.






    * Všechny položky označené hvězdičkou je nutné vyplňit pro správné odeslání kontaktního formuláře.