Rozpočty

Rozpočty jsou pro restaurační podniky klíčovou podmínkou pro správné a efektivní fungování. Jen tak si správně zajistí, aby jejich provozní náklady byly dostatečně pokryty provozními příjmy. Nejčastěji se rozpočet v restauračním podniku sestavuje pro kalendářní rok, ale výjimkou není ani měsíc nebo jedno čtvrtletí.

Bez rozpočtu mohou firmy snadno ztratit přehled o toku svých peněz. Správně vedené rozpočty tak umožňují podnikům správně investovat do vybavení nebo aktiv, které mohou podpořit růst firmy. Díky tomu mohou podniky snadněji šetřit na neočekávané výdaje, čímž se chrání před různými riziky.

Díky správně vedenému rozpočtu se firmě daří udržovat kvalitní obchodní vztahy se svými dodavateli, jelikož nehrozí, že by některé platby nebyly kupříkladu vůbec provedeny. Zároveň se hodí pro stanovení rozpočtových cílů, a to za účelem efektivnější kontroly nad svými financemi.

Rozpočtů může mít firma hned několik. Jde o ten hlavní, který se zaměřuje na finanční situaci ve firmě za celý rok, nebo třeba rozpočty dílčí, které se věnují nějaké konkrétní skutečnosti a oblasti, jako je třeba provoz.

Kontaktní formulář

Potřebujete poradit? Objednat pokladnu?

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat zpět.






    * Všechny položky označené hvězdičkou je nutné vyplňit pro správné odeslání kontaktního formuláře.